TOPIKA

Γίνεται της Λίζας!

Όποιος ισχυριστεί ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα, οι εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), είναι περισσότεροι απ’ τους φιλοξενούμενους, δεν θα είναι μακριά απ’ την αλήθεια!

Όποιος δεν πληροφορηθεί και την δραστηριότητα της ζωηρής κυρίας Λίζας, κατά πάσα πιθανότητα με καταγωγή απ’ την Ιρλανδία, τότε θα αρχίσει να προβληματίζεται, πως είναι δυνατόν σε εποχή που ο λαός της περιοχής στενάζει οικονομικά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ, να έχουν στήσει, τόσο… χοντρό παιχνίδια, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ν’ αλλάζουν χέρια καθημερινά…

 

[Να διευκρινιστεί πως η πλειοψηφία των εθελοντών, έρχεται στην περιοχή με αγαθές προθέσεις, χωρίς να γνωρίζουν πως κινούνται και τι στόχους έχουν οι επικεφαλής των ΜΚΟ και τι ποσά να διακινούν].

 

Η ζωηρή κυρία Λίζα, έχει κάνει πράματα και θάματα! Ένα γεγονός, που δεν μπορεί να μην έχει υποπέσει στην  αντίληψη των αρμοδίων, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη. Έχει δημιουργήσει δικό της λογαριασμό στο fb, στον οποίο δημοσιεύονται φωτογραφίες μικρών παιδιών και καλούνται όσοι επικοινωνούν μαζί της, να καταθέσουν χρήματα για να ενισχυθούν τα παιδιά αυτά!  Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ζωηρών εκπροσώπων ΜΚΟ, που δρουν στην Φιλιππιάδα, οι οποίοι όμως μπορεί να κάνουν πιό συγκεκαλυμμένα την δουλειά τους και να μην προκαλούν όπως η κυρία Λίζα!

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, προφανώς έχουσα υποψιαστεί κάτι, έκλεισε  τον λογαριασμό της στο fb και ενώ είχαμε δει όσα παραπάνω περιγράφονται, την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, ο λογαριασμός της, δεν υπάρχει.

Όμως το θέμα, δεν είναι πως κινήθηκε η ευφυής κυρία Λίζα… Το θέμα είναι συνολικότερο και αφορά το πως κινούνται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου και αν η προσφορά τους, είναι συγκρίσιμη με το πρόβλημα που δημιουργούν, που πρωτίστως είναι θέμα διαφάνειας και αξιοπιστίας, την προσφοράς προς τον άνθρωπο, όπως πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας. Κάποιες πληροφορίες, αναφέρουν πως έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις απ’ την πολιτεία και τα όργανά της, αλλά δεν επιβεβαιώνονται από κανένας μέχρι στιγμής.

Είναι πολλά τα λεφτά που διακινούνται για το θέμα των προσφύγων και αν κανένας τα αντιπαραβάλει με το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στους πρόσφυγες, τότε ο προβληματισμός του, θα είναι έντονος.

 

Η άλλη πλευρά…

 

Οι εξελίξεις, στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Φιλιππιάδα, είναι αυτές που είχε περιγράψει απ’ την πρώτη ημέρα της άφιξης προσφύγων στην πόλη των πρώτων προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα, είναι δεδομένα και οι περισσότεροι εκ των φιλοξενουμένων, κυρίως νέα και εμφανίσιμα κορίτσια, έχουν δει την ζωή τους, έξω απ’ το κέντρο φιλοξενίας, κινούμενες σε χώρους που προφανώς έχουν έσοδα από διάφορες δραστηριότητες. Λέγονται πολλά, στα διάφορα στέκια της Φιλιππιάδας, η έρευνα της “Γ”, τα επιβεβαίωσε, αλλά δεν είναι δυνατόν, σ’ αυτή την χρονική συγκυρία να καταγραφούν, μιας και θα δημιουργηθούν παράπλευρες εξελίξεις, που μπορεί και να μην είναι ευχάριστες…

Βεβαίως η “Γ” επισκέπτεται με διακριτικότητα κάθε φορά τον χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας και έχει παρατηρήσει κινήσεις, που οδηγούν σε πρόβλημα. Με βάση και αυτή την διαπίστωση, προσθέτει την φωνή της, στο ερώτημα που θέτουν τόσοι και τόσοι πολίτες της Φιλιππιάδας, που λένε το απλό:

-Δεν βλέπει κανένας;

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

To Top