• ΠΑΟΚ: Νέα μεταγραφική διάψευση από Σαββίδη (photo)Ένα ακόμα όνομα που ακούστηκε για τον ΠΑΟΚ διέψευσε ο Γιώργος Σαββίδης.
  • Τρεις συλλήψεις για βία σε ποδοσφαιρικό αγώνα της ΕΠΣ ΑιτωλοακαρνανίαςΣυνελήφθησαν την Κυριακή (19/5) το απόγευμα στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις δράστες.
  • Απίστευτο! Καρχαρίας στη Σαλαμίνα (video)Ο καρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία της Σαλαμίνας.
  • Αναπόφευκτες οι πωλήσεις στον ΠαναθηναϊκόΣτον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι πρέπει να πορευτούν και στο δρόμο των πωλήσεων, ώστε να έχουν ευελιξία για την απόκτηση παικτών.
  • Πέθανε διαιτητής στη Βολιβία (video)Σε γήπεδο της Βολιβίας, διαιτητής άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις τέσσερις γραμμές.
  • Κλιμάκιο της UEFA στη Θεσσαλονίκη, επιθεώρησε την έδρα του Αρη εν όψει Γιουρόπα ΛιγκΚλιμάκιο επιθεωρητών της UEFA επισκέφθηκε σήμερα το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην Θεσσαλονίκη και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, εν όψει της συμμετοχής του Αρη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Europa League της νέας σεζόν.
  • Νέα άνοδος για Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη (photos)Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την ανοδική του πορεία.
  • Διαιτητικό: Ενεργοποίηση του -3 στην ΑΕΛ για οφειλές στον ΓιοβάνοβιτςΤο Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στην ΑΕΛ για τις οφειλές προς τον Μάρκο Γιοβάνοβιτς. Η ΑΕΛ έχει προθεσμία τριών ημερών για να εξοφλήσει τον πρώην ποδοσφαιριστής της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»!

από vagelis kond
ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»!

Οι άνεργοι της Άρτας πρέπει να βοηθηθούν ουσιαστικά, όχι επιφανειακά, και ο Δήμος μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά σε αυτό»

Νέες προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω δράσεων που μπορεί να υλοποιήσει ο Δήμος Αρταίων, καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Παπάζογλου.«Η καταπολέμηση της ανεργίας κρίνεται επιτακτική», δηλώνει και δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως ανεπαρκή την υφιστάμενη κοινωνική πολιτική του Δήμου Αρταίων. «Οι άνεργοι του τόπου μας πρέπει να βοηθηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά, όχι επιφανειακά, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η κοινωνική πολιτική του Δήμου πρέπει να έχει ως επίκεντρο τους δημότες, να δρα με τρόπους που θα χτυπήσουν στη ρίζα τους τα σημαντικότατα προβλήματα των δημοτών, όπως αυτό της ανεργίας, κι όχι να προσφέρει πρόσκαιρες και επιφανειακές λύσεις στους Αρτινούς. Η αλήθεια είναι πως οι Δήμοι έχουν περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης στο πρόβλημα της ανεργίας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, χρειάζονται σωστοί και έξυπνοι χειρισμοί στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, ώστε οι δημότες να βοηθηθούν αποτελεσματικά, χωρίς να προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς να αισθάνονται οι άνεργοι συνδημότες μας ότι ο Δήμος τους έχει βάλει στο περιθώριο και τους θυμάται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα δίνοντάς τους σακούλες με τρόφιμα και ρούχα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν πρέπει να προσβάλλεται μέσα από πολιτικές που έχουν ενδυθεί τον όρο «κοινωνική πολιτική». Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες, οι άνεργοι αξίζουν το σεβασμό μας και αντί να τους αντιμετωπίζει ο Δήμος ως τους φτωχούς δημότες τους, καλύτερα να εφαρμόσει έμπρακτα πολιτικές που θα μειώσουν το πρόβλημα της ανεργίας και θα φέρουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη των άνεργων συνδημοτών μας. 
Οι δημότες στο επίκεντρο! Πρώτα έρχονται οι δημότες και μετά ακολουθεί η πόλη, αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία, και γι’ αυτό κάθε προσπάθεια του Δήμου πρέπει να περιστρέφεται πρωτίστως γύρω από τον άξονα βελτίωσης της ζωής των δημοτών και μετά να ακολουθούν όλες οι οργανωμένες και στοχευμένες κινήσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας. Κάποιοι φορείς αγνοούν ότι ο Δήμος έγινε για τους Δημότες κι όχι οι Δημότες για το Δήμο και ο νοών νοείτω...   
Η καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας κρίνεται επιτακτική, διότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα κοινωνικού αποκλεισμού των συνδημοτών μας. Ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει σε καταγραφή της έκτασης του φαινομένου στην περιοχή μας μέσα από έρευνα και στατιστική ανάλυση, αφού αυτό είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για να μπορέσει να υπάρξει σωστός σχεδιασμός. Στη συνέχεια, χρειάζεται ενίσχυση των υπαρχόντων θεσμών εκπαίδευσης και κατάρτισης, εξατομικευμένη υποστήριξη του ανέργου μέσα από νέες δομές αλλά και προώθηση της επιχειρηματικότητας. Για παράδειγμα, ο Δήμος Αρταίων μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω δημιουργίας σχολής Πληροφορικής, Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών κ.α. μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων, όπως συμβαίνει και σε άλλους δήμους της χώρας μας. Ο Δήμος έτσι μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, διότι από τη μία προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε ήδη άνεργους καθηγητές της περιοχής μας και από την άλλη, θα εφοδιάζει τους νέους σε ηλικία δημότες αλλά και τους μεγαλύτερους που το επιθυμούν με γνώσεις και πτυχία πληροφορικής και ξένων γλωσσών, τα οποία θα τους βοηθήσουν να αναζητήσουν ευκολότερα μία θέση στην αγορά εργασίας. Στις συγκεκριμένες σχολές άλλων δήμων, μπορούν να φοιτήσουν εκεί δωρεάν ή με πολύ χαμηλά δίδακτρα (ανάλογα την περίπτωση) δημότες που η οικονομική κατάσταση των ιδίων ή της οικογένειάς τους (εφόσον πρόκειται για ανήλικα μέλη) δεν τους το επιτρέπει. Αντί λοιπόν, να σπαταλά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων μεγάλα ποσά χρημάτων για σκοπούς που αφορούν τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των δημοτών, θα ήταν πιο συνετό να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για την καταπολέμηση της ανεργίας, διότι καλοί «οι χοροί και τα πανηγύρια» αλλά το πορτοφόλι των δημοτών κάθε τέλος του μήνα είναι πάντα άδειο, να μην πω κι από τα μέσα του ίδιου μήνα, και πολλά παιδιά στερούνται στη σημερινή εποχή εφόδια σε γνώσεις και πτυχία που για κάποια άλλα θεωρούνται αυτονόητα, ενώ πολλοί είναι και οι ενήλικες συνδημότες μας που επιθυμούν να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις και πτυχία για να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας, όμως τα οικονομικά τους δεν τους το επιτρέπουν. Εκεί, οφείλει και πρέπει να παρέμβει ο Δήμος με σωστούς χειρισμούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Άρτα!  
Επιπρόσθετα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μπορεί να υλοποιήσει προγράμματα και δράσεις για την υποστήριξη και την προώθηση της απασχόλησης των ΑΜΕΑ στην περιοχή μας. Ο κοινωνικός αποκλεισμός των ατόμων με ειδική αναπηρία πρέπει να λάβει τέλος, όλοι οι συνδημότες μας έχουν να προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο, το θέμα είναι να βρούμε ως Δήμος τί είναι αυτό για τον καθένα συνδημότη μας και να το αξιοποιήσουμε στο έπακρον. Στη δική μου πολιτική φιλοσοφία κάθε δημότης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και κάθε δημότης έχει να προσφέρει στον τόπο του, άλλος ένα μικρό κι άλλος ένα μεγάλο λιθαράκι, όμως ΟΛΟΙ έχουν να προσφέρουν κάτι και αυτό το κάτι είναι σε αρκετές περιπτώσεις ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Η ωριμότητα μιας κοινωνίας καταγράφεται και αποτυπώνεται μέσα από τη δυνατότητα της να δημιουργεί το μέλλον, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες και τα χαρίσματα κάθε μέλους της. 
Η πρόοδος και ανάπτυξη στον τόπο μας δεν θα έρθουν μέσα από απρόσωπα έργα και μέσα από δράσεις που απευθύνονται σε μια απρόσωπη κοινωνία, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες που θα τοποθετούν το δημότη, τον Αρτινό δημότη, στην κορυφή κάθε έργου, κάθε δράσης που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που τον απασχολούν, αλλά και στην απόκτηση της πολυπόθητης ευημερίας για όλους».