TOPIKO PODOSFERO

Τρομπούκης: «Οι επιλογές όλων, χωρίς να εξαιρώ την ΕΠΟ, έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

-Που πιστεύετε πως χαλάει η συνταγή ώστε το ωραίο αυτό φαγητό του λαού (ποδόσφαιρο), να γίνει πιο νόστιμο;

«Στο αλάτι φυσικά (θα μου πει χωρίς κανένας ενδοιασμό), όπως όλα τα φαγητά, που θέλουμε να είναι νόστιμα. Και το ποδόσφαιρο, όπως μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι, είναι το φαγητό πλέον όχι μόνον των φτωχών, όπως ήταν κάποτε στη χώρα μας, αλλά και των πλουσίων. Άρα όλων των ανθρώπων. Εκείνο που του λείπει είναι μια αγκαλιά, που να τα περιέχει όλα! Θέλει την πολιτεία να στέκεται στο πλευρό του και να νοιάζεται γι’ αυτό.Και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα. Δυστυχώς οι επιλογές όλων, χωρίς να εξαιρώ και την Ομοσπονδία μας, έχουν γυρίσει την πλάτη τους και πορευόμαστε μόνοι μας. Εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πολλά λειτουργικά προβλήματα».

-Πόσο καλό είναι ή μάλλον πόσο εύκολο είναι αυτό, δηλαδή το να πορευτεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μόνο του;

«Πολύ δύσκολο, αλλά κι εύκολο. Και το εξηγώ… Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως έχει δείξει η πορεία του στο χρόνο, δεν πρέπει να στηρίζεται σε κομήτες προέδρους, που έρχονται και επειδή έχουν λεφτά, φέρνουν τα πάνω – κάτω και κυρίως ξεμυαλίζουν τους παράγοντες που έχουν υγεία και αγαπούν την ομάδα. Κι ενώ ευκαιριακά, πράγματι όλοι πετούν από χαρά και είναι ενθουσιασμένοι από τις ανόδους, όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει, τότε οι συνέπειες είναι καταστροφικές.Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να υπάρξει συνέχεια μέσα στο χρόνο και να μην διαταράσσεται η εύρυθμή λειτουργία των ομάδων, οι τελευταίες να λειτουργούν με τις δικές τους δυνατότητες και με χαμηλωμένο τον πήχη, ώστε να μπορεί να αντέξει. Κι αν έρθει η κατάλληλη στιγμή να κάνει το κάτι παραπάνω να το κάνει, χωρίς να μεγάλα κόστη».

-Βρισκόμαστε εν μέσω κορωνοϊού, εσείς που μιλάτε με τα σωματεία και τους πρόεδρου τους, τι σας λένε, θέλουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

«Δεν θεωρώ πως αυτή η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη, ώστε να μπορέσει ένας πρόεδρος να πει ελεύθερα τη γνώμη του, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα, τα οποία προέχουν του ποδοσφαίρου. Οι περισσότεροι είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τη δουλειά τους και τους εργαζομένους.Και άρα, το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα ξεπεράσουν κι αυτοί αυτή τη μεγάλη κρίση της υγείας και της οικονομίας. Ναι μιλώ μαζί τους, αλλά οι απαντήσεις που παίρνω δεν είναι ενθαρρυντικές! Και τους καταλαβαίνω… Πιστεύω, πως ίσως και όσο περνά ο καιρός, αυτή η άποψη μπορεί και να μεταβληθεί και τότε θα είμαι σε καλύτερη θέση να απαντήσω με σιγουριά. Προς το παρών υπομονή»

.Πηγή: sportime.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top