TOPIKO PODOSFERO

Τα παιδιά της Άρτας, έχουν την δυνατότητα ν’ αναδειχτούν (photos)

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Άρτας, είναι γεγονός, με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό, για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή και η λειτουργία της, απ’ τις πρώτες ημέρες, δείχνει να είναι σύγχρονη, βάζοντας στο επίκεντρο την ευαισθησία απέναντι στο παιδί, που μπορεί αύριο, να είναι ο διαπρέπων ποδοσφαιριστής, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο.

Την προσπάθεια λειτουργίας της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Άρτας, ανέλαβαν ο γιατρός ογκολόγος Δημήτρης Ντασκαγιάννης και η Ζέτα Μαργώνη, οι οποίοι και υποδέχτηκαν στην Άρτα, τον υπεύθυνο των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών και προπονητή της Κ19 Αντώνη Νικοπολίδη μαζί με τον υπεύθυνο δικτύου σχολών Βασίλη Νάνο, για να επισημοποιήσουν την συνεργασία και να κάνουν με τον τρόπο αυτό, πιό επίσημη την λειτουργία της σχολής στην Άρτα.
Οι προαναφερόμενοι παράγοντες, αλλά και άλλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της ερυθρόλευκης οικογένειας, αναμένεται να βρεθούν στην Άρτα, περί τα τέλη Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιηθεί μια ακόμη σημαντική εκδήλωση, που περισσότερο θα βλέπει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Αυτό επισημαίνει μιλώντας στην «Γ», ο υπεύθυνος της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Άρτας Δημήτρης Ντασκαγιάννης και τονίζει: «Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό».

Εξηγώντας περισσότερο το πνεύμα της λειτουργίας των σχολών ο κ. Ντασκαγιάννης, τονίζει: «Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες. Οι δραστηριότητες του δικτύου σχολών έχουν προπονητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία».
Όπως είναι γνωστό η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Άρτας λειτουργεί στο Champion’s Club – Μαργώνης 7Χ7, το οποίο βρίσκεται στο Τρίγωνο Άρτας και έχει συμπληρώσει πολλά χρόνια παρουσίας, στην στήριξη του ποδοσφαίρου, ειδικά σε όσα αφορούν την στήριξη των παιδιών που επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Άρτας, έχει ήδη ανακοινώσει και τους προπονητές της, που είναι ο Τζόρτζ Κόλλινς, ο Γιάννης Κοσμάς, ο Δημήτρης Μπέτσας και ο Δημήτρης Βαρέλης, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει την δουλειά και δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απ’ το ενδιαφέρον των παιδιών, που επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Η Άρτα «αγκάλιασε» τον Ολυμπιακό

Ο υπεύθυνος των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών και προπονητής της Κ19, Αντώνης Νικοπολίδης μαζί με τον υπεύθυνο δικτύου σχολών, Βασίλη Νάνο, επισκέφθηκαν την πόλη της Άρτας και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό τόσο από τους ανθρώπους της νέας σχολής, όσο και από τους τοπικούς φορείς.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, βρέθηκαν αρχικά στο χωριό Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά, συναντώντας και συζητώντας με τη δήμαρχο, κ. Ροζίνα Βαβέτση για τα δεδομένα του κορονοϊού, το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας, ενώ υπήρξε σχετική ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της σχολής μας στην Άρτα καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας και αξιοποίησης των αθλητικών κέντρων του δήμου.
Αντώνης Νικοπολίδης και Βασίλης Νάνος, βρέθηκαν στη συνέχεια στο χώρο που στεγάζεται η νέα σχολή του Θρύλου, με τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού Αντώνη Κασδοβασίλη και τον Περικλή Σπυράκο να τους υποδέχονται. Αφού πραγματοποίησαν ξενάγηση στους χώρους της σχολής, στη συνέχεια παρέδωσαν υλικό στις Μαρία Μαργώνη, Ζέτα Μαργώνη και Δημήτρη Ντασκαγιάννη, στελέχη της σχολής.
Πραγματοποιήθηκαν ακόμα συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικο αλλά και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Ευάγγελο Χαρμπή, με τον οποίο υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και για την ασφαλή επιστροφή τόσο στα σχολεία όσο και στις ακαδημίες.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς δεσμεύτηκε για υποστήριξη των διοργανώσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει η σχολή της Άρτας ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο διάλογος με τον δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με την ανακατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top