epirus-news

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ. Αισιόδοξα τα μηνύματα…

Η αισιοδοξία αφορά απ’ την μια την έκδοση της απόφασης και απ’ την άλλη το μέλλον του συνεταιρισμού.

Για την απόφαση του Δικαστηρίου, τα πράγματα είναι πολύ καλά, καθώς υπέρ της αποδοχής της πρότασης εξυγίανσης, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα και  η εταιρεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ, ενώ δεν προέκυψε ούτε ένα πιστωτής που να τεθεί απέναντι στον συνεταιρισμό, γεγονός που σημαίνει ότι οι απαιτήσεις όλων, έχουν καλυφτεί ή έχουν διακανονιστεί.

Όπως έλεγαν στην «Γ» νομικοί που έχουν ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις, είναι απ’ τις λίγες περιπτώσεις που η συζητούμενη αίτηση, δεν είχε απέναντί της πιστωτές, οι οποίοι να επιμένουν να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Επί πλέον η συγκεκριμένη αίτηση εξυγίανσης, είχε εγκριθεί και απ’ την Τράπεζα της Ελλάδος, σε μια επίπονη διαδικασία πολλών μηνών, μιας και έπρεπε να ελεγχτούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και το αν είναι εφικτό, η συνεταιριστική επιχείρηση να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στο μέλλον.

 

 

Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δημήτρης Πετανίτης, αισιόδοξος μεν, αλλά προσγειωμένος στις νέες υποχρεώσεις, μιας και όπως λέει: «από δω και στο εξής αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς ο συνεταιρισμός πρέπει να μεγαλώσει και φυσικά να προσφέρει πολλά περισσότερα και στα μέλη του, αλλά και στην τοπική οικονομία».

Για την πάρα πέρα πορεία, ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Δημήτρης Πετανίτης, είπε στην «Γ», πως «από δω και στο εξής αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς ο συνεταιρισμός πρέπει να μεγαλώσει και φυσικά να προσφέρει πολλά περισσότερα και στα μέλη του, αλλά και στην τοπική οικονομία».

Ερωτηθείς για το αν αυτό είναι εφικτό, να γίνει αυτό, απάντησε πως είναι εφικτό, κρίνοντας απ’ την μέχρι τώρα προσπάθεια, η οποία κινούνταν με φόντο την κατάρτιση της πρότασης εξυγίανσης, αλλά και της έγκρισής της απ’ την Τράπεζα της Ελλάδας.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει και απ’ το γεγονός ότι ήδη στους κύκλους των πτηνοτρόφων, η εμπιστοσύνη προς τον Συνεταιρισμό έχει ανέβει κατακόρυφα και πλέον επιστρέφουν όλα τα παλιά μέλη και ζητούν να συνεργαστούν εξωτερικοί παραγωγοί, οι οποίοι δεν είναι μέλη. Είναι γνωστό πως πολλά μέλη του Συνεταιρισμού, είχαν αποχωρήσει εξ αιτίας των αλλοπρόσαλλων επιλογών που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις και είχαν οδηγήσει την συνεταιριστική επιχείρηση, στο «χείλος του γκρεμού»!

Το μήνυμα αισιοδοξίας, έχει περάσει και στην αγορά και πλέον τα μηνύματα συνεργατών που φτάνουν στον συνεταιρισμό, μπορούν να προσθέσουν στο ζητούμενο που περιέγραψε ο πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης και αφορά το πως ο Συνεταιρισμός, θα γίνει μεγαλύτερος, φυσικά και καλύτερος.

Στο ίδιο πνεύμα και τα μέλη του Συνεταιρισμού, που τα τελευταία χρόνια, έχουν περάσει πολλά, εξ αιτίας των παλινωδιών των προηγούμενων διοικήσεων. Πλέον συμφωνούν ότι πρέπει να πορευτούν ενωμένοι σαν μία γροθιά, υπό την καθοδήγηση του προέδρου Δ. Πετανίτη και των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και των συνεργατών που κάθε φορά επιλέγει η διοίκηση.

Αναμένοντας την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού, προετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα, την επόμενη σελίδα στην ιστορία της συνεταιριστικής οργάνωσης και όλοι θεωρούν ότι το μέλλον τους ανήκει. Και φυσικά αυτό είναι και το αισιόδοξο μήνυμα, που πρέπει να φτάσει και στην τοπική κοινωνία…

 

Η τελευταία επιχείρηση

Καθόλου τυχαία, δεν είναι η επιλογή της «Γ», να θεωρεί το θέμα της εξυγίανσης και προόδου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, ως το μείζον για την ευρύτερη περιοχή. Γνωστός ο σημαντικότερος λόγος… Είναι η τελευταία αρτινή επιχείρηση (σ.σ. βεβαίως και η ΙΟΝ, μη έχουσα όμως αρτινούς ιδιοκτήτες) που μπορεί και απασχολεί κάποιες εκατοντάδες εργαζομένων και αυτό λέει πάρα πολλά.

Μειωμένα αντανακλαστικά είχε η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της, όταν η έτερη αρτινή επιχείρηση, που κι αυτή απασχολούσε κάποιες εκατοντάδες εργαζομένων, έδινε την δική της μάχη για την επιβίωση. Πέραν της κακεντρέχειας, που εξέφρασαν εκείνη την εποχή κάτι, έμεινε στην τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της. Να… καμαρώνουν κάποιες εκατοντάδες άνεργους.

Ένοχα αντανακλαστικά έχουν και όσοι είχαν «στο πανί δεμένο», ότι η προσπάθεια εξυγίανσης, που με μεγάλο θάρρος ανέλαβε να ηγηθεί ο πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης, θα ήταν αποτυχημένη. Γιατί όλοι αυτοί (σ.σ. αν χρειαστεί μπορούμε να γράψουμε ονόματα και διευθύνσεις) είχαν κάτι να λάβουν απ’ την αποτυχία. Ή καλύτερα αυτό επεδίωκαν.

Όμως περισσότερη σημασία, έχει το μέλλον, το οποίο για την πρόοδο της τοπικής οικονομίας, βάζει επί πλέον καθήκοντα και υποχρεώσεις, σε όλους. Τα οποία περιγράφονται σε μια πρόταση: Στήριξη, με κάθε τρόπο, της προσπάθειας αναβάθμισης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, πρώτα απ’ τους παράγοντες του τόπου και ακολούθως απ’ τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Είναι και μια ευκαιρία, να ξεφύγει η μικρή μας πόλη, απ’ την κακεντρέχεια…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

To Top