FOOTBALL LEAGUE

Ηρακλής: Οι τρεις «δρόμοι» που οδηγούν προς έναν

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη… μετά-Παπαθανασάκη εποχή ο Ηρακλής βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Να αναζητεί εκ των έσω μια λύση για το ποδοσφαιρικό του «αύριο.

 

Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε., Θανάσης Παπαδόπουλος, αναζήτησε χωρίς επιτυχία την προοπτική απόκτησης νέου Α.Φ.Μ., κατά κύριο λόγο από τον Ν.Π.Σ. Βόλου, δεν είχε έτοιμη εναλλακτική λύση και με δεδομένο το γεγονός πως ο χρόνος περνά απειλητικά, η «κυανόλευκη οικογένεια» βγαίνει μπροστά για να αναζητήσει λύση. Ποια μπορεί να είναι αυτή;

 

Οι επιλογές δεν φαίνεται να είναι πολλές. Θα μπορέσει ο Ηρακλής να ξεκινήσει από το απόλυτο μηδέν; Να ξαναμπεί δηλαδή το ποδοσφαιρικό τμήμα του υπό τη σκέπη του Γ.Σ.; Είναι εφικτό; Θα αναζητήσει έναν νέο διαφορετικό Α.Φ.Μ. άλλης ομάδας για να λύσει την αδυναμία επανάκτησης της αρχικής ταυτότητάς του και να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία;

 

Μπορεί η σκέψη περί αναβίωσης της παλιάς Π.Α.Ε. που επί της ουσίας ολοκλήρωσε την ενεργή ποδοσφαιρικά παρουσία της από τον εγκληματικά άδικο-εξοντωτικό υποβιβασμό του 2011, να έχει ουσία και υπό ποιες προϋποθέσεις; Πρόκειται για ερωτήματα που εύλογα αναμένεται να τεθούν και να απαντηθούν από τους αρμόδιους στη διάρκεια των συναντήσεων που θα χαρτογραφήσουν την επόμενη μέρα του Ηρακλή.

 

Ερωτήματα που περιγραφικά θα απαντηθούν στη Γενική Συνέλευση που περιμένει με αγωνία ο κόσμος του Ηρακλή. Οι δρόμοι δείχνουν τρεις αριθμητικά, αλλά ένας δείχνει ο πιθανότερος να ακολουθηθεί βάσει όσων ισχύουν τώρα.

 

1. Αναζήτηση νέου Α.Φ.Μ.

Φαίνεται πως είναι η πιο «εφικτή» λύση. Όχι γιατί «αρέσει» αλλά γιατί θυμίζει και πάλι μονόδρομο η όλη κατάσταση στον Ηρακλή, κυρίως βάσει της απροθυμίας της Πολιτείας να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του Γ.Σ. Ηρακλής. Αυτό ως γεγονός λειτουργεί αποτρεπτικά και για ένα νέο ξεκίνημα από το μηδέν. Ο Παπαδόπουλος δεν έφερε αποτέλεσμα στη δική του αναζήτηση. Αν προκύψει ομάδα που να μπορεί να πάρει τον Α.Φ.Μ. της ο Ηρακλής, θα συνεχίσει στις επαγγελματικές κατηγορίες, όντας πιο κοντά στη φυσική του θέση τη Super League 1. Είναι όμως και δύσκολο σενάριο γιατί απαιτούνται χρήματα για το deal και δίχως να υπάρχει οικονομικά δυνατός παράγοντας, είναι ερωτηματικό πως θα βρεθούν.

 

2. Η αναβίωση της παλιάς Π.Α.Ε.

Η δικαίωση για τον άδικο και εξοντωτικό υποβιβασμό του 2011 ήρθε μεν ηθικά και νομικά, αλλά όχι ουσιαστικά. Η αγωνιστική ύπαρξη εκείνης της Π.Α.Ε. σταμάτησε πριν από 8 χρόνια. Το σενάριο αναβίωσής της μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ναι μεν ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε πως αποπλήρωσε τα χρέη που ανέλαβε ο ίδιος, αλλά αποτελεί ερωτηματικό αν η εταιρία έφτασε στο απόλυτο μηδέν του χρέους. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος έχει από καιρό προτρέψει τη νομική αναζήτηση δικαίωσης με τοποθέτηση της ομάδας στη Super League 1 απ’ όπου είχε υποβιβαστεί, αλλά είναι παράλληλα απαιτητό να συμβεί αυτό με το χρέος της εταιρίας στο μηδέν. Άλλωστε οκτώ χρόνια έχει απολέσει δεκάδες εκατομμυρίων εσόδων από τηλεοπτικά κ.τ.λ..

 

3. Το ξεκίνημα από το μηδέν

Η περίοδος Παπαθανασάκη έληξε με την απόλυτη καταστροφή. Αυτή του Παπαδόπουλου λήγει δίχως να καταφέρνει ο νυν μεγαλομέτοχος να αλλάξει τα δεδομένα. Το ξεκίνημα από το «μηδέν» έχει από τη μια ρομαντισμό ως στοιχείο, αλλά από την άλλη απομακρύνει πολύ τον Ηρακλή από τη φυσική του θέση. Είναι ωστόσο εφικτό; Το γεγονός πως ο Γ.Σ. Ηρακλής παραμένει, παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις και υποσχέσεις του Βασιλειάδη και γενικώς της Πολιτείας, χωρίς ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των χρεών όντας «μπλοκαρισμένος», δημιουργεί εμπόδια στο να μπορέσει η συγκεκριμένη προοπτική να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

To Top