epirus-news

ΟΙ 80.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε το καταναλωτικό κοινό και έχουμε σαν σχέδιο τις προωθητικές ενέργειες, με κουπόνια που θα δίνουν δωρεάν τα καταστήματα και θα κληρώνουν δώρα, εκπτωτικές κάρτες για συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών, μία εκπτωτική ημέρα κάθε μήνα με συμμετοχή και άλλων επαγγελματικών συλλόγων», δηλώνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, αλλά και την αγωνία των εμπόρων της περιοχής, για το δικό τους μέλλον, άρα και της τοπικής οικονομίας.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ακολουθεί:

-Πριν από κάμποσα χρόνια, στις ημέρες της εμποροπανήγυρης στην Άρτα, παρατηρούσαμε «πολεμικό» κλίμα, ανάμεσα στο Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Αρταίων… Πλέον αυτό δεν συμβαίνει και αντί αυτού παρατηρούμε συνεργασία… Τι έχει μεσολαβήσει;

Το 2013 μετά από μια χρονιά που η κόντρα Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της με μηνύσεις ,δικαστήρια,  καταγγελίες σε υπηρεσίες και εισαγγελέα καθίσαμε σε ένα τραπέζι εγώ και ο πρόεδρος τότε της αναπτυξιακής του δήμου κύριος Χρήστος Γιώτης . Προσπαθήσαμε να βρούμε σημεία επαφής για τα συμφέροντα του δήμου, των εμπόρων και της πόλης μας . Δημιουργήσαμε ένα σχέδιο με ορίζοντα ανάπτυξης του τα 5 χρόνια . Το σχέδιο περιελάμβανε την πρώτη χρόνια μια εμπορική έκθεση 800τμ (που κάθε χρόνο θα αυξάνει) στην 5ετια θα έφτανε τα 3000τμ   και παράλληλα θα έτρεχε μελέτη για μόνιμο στεγασμένο χώρο 3000τμ. Οι παράγκες από 650 που ήταν να γίνουν 450 με στόχο στην 5ετια κάτω από 200. Επίσης να ελέγχονται οι συμμετέχοντες  στις παράγκες (μέχρι τότε με μια ταυτότητα νοίκιαζες παράγκα) να τηρούν όλα τα νόμιμα έγγραφα έτσι ώστε όλοι να έχουν ταμιακές και δηλωμένο το προσωπικό που εργάζεται . Την περίοδο της έκθεσης και του παζαριού να γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης . Τέλος η αναπτυξιακή να βοηθήσει τον εμπορικό σύλλογο στις αδελφοποιήσεις με άλλους συλλόγους πόλεων ανά την Ελλάδα με σκοπό την προβολή των επιχειρήσεων αλλά και της πόλης μας . Έτσι το 2013 ξεκίνησε αυτό το πλάνο με την διαφωνία του τότε Δημάρχου κυρίου Παπαλέξη και με ανάληψη της ευθύνης από εμένα και τον κ. Γιωτη . Η επιτυχία και η αποδοχή από τον κόσμο ήταν τεράστια με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά ο κ. Παπαλέξης να παραδεχθεί το λάθος του και να βοηθήσει έμπρακτα στο πλάνο αυτό. Σήμερα λοιπόν έχουμε μία έκθεση πάνω από 2500τμ, την μελέτη για τον μόνιμο στεγασμένο χώρο έτοιμη και παράγκες περίπου 200 και όλες νομιμότατες (οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώνονται κάθε χρόνο από εμάς να κάνουν ελέγχους).

-Είναι ικανοποιημένα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, απ’ αυτή την κατά κάποιο τρόπο συνθηκολόγηση;

Πολλά από τα μέλη μας θα ήθελαν την κατάργηση του παζαριού αλλά επειδή αυτό θέλει δημοτική-πολιτική βούληση η οποία φυσικά δεν υπάρχει (και έχει καταγραφεί σε πολλά δημοτικά συμβούλια) είναι ικανοποιημένα με την προσπάθεια μας και με το πλάνο μας έτσι ώστε να φτάσουμε σε σημείο οι 80.000 επισκέπτες της έκθεσης και του παζαριού να περάσουν και από την αγορά της  πόλης μας. Δεν πρόκειται για συνθηκολόγηση αλλά για ένα αναπτυξιακό πλάνο για την πόλη και τον εμπορικό κόσμο.

-Και μετά την εμποροπανήγυρη, τι έχει το πρόγραμμα;

Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε το καταναλωτικό κοινό και έχουμε σαν σχέδιο τις προωθητικές ενέργειες, με κουπόνια που θα δίνουν δωρεάν τα καταστήματα και θα κληρώνουν δώρα, εκπτωτικές κάρτες για συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών, μία εκπτωτική ημέρα κάθε μήνα με συμμετοχή και άλλων επαγγελματικών συλλόγων. Επίσης συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές, με τεκμηριωμένες προτάσεις, όπως  τουρισμού για να προσελκύσουμε κόσμο στην πόλη μας . Και το μεγάλο μας στοίχημα είναι το OPEN MALL.

 -Η προσπάθειά σας, για το OPEN MALL, σε ποιό σημείο βρίσκεται;

Είχαμε πει ότι οριοθετούμε αρχικά μια μεγάλη περιοχή μέσα στην οποία θα καταλήξει το OPEN MALL. Τελικά καταφέραμε να βάλουμε ολόκληρη την περιοχή που αρχικά οριοθετήσαμε και που είναι : από τον Αγ. Γεώργιο μέχρι την πλατεία Κιλκίς στα σκαλοπάτια της πλατείας Σκουφά με όλες τις κάθετες οδούς σε όλο αυτό το κομμάτι, Κακκαβάς, Καραπάνου, Καραϊσκάκη μέχρι τα Ψαροπλιά  και Κοσμά Αιτωλού με Γ. Μάτσου. Έχουμε συμπληρώσει τον αριθμό των επιχειρήσεων στο μάξιμουμ που μας λέει το πρόγραμμα δηλαδή 200 επιχειρήσεις . Η περιοχή αυτή είναι περίπου 14.000 τμ, και θέλαμε να είναι μεγάλη η περιοχή έτσι ώστε να έχουμε το μάξιμουμ των επιχειρήσεων αλλά να δοθεί και η δυνατότητα στον Δήμο να κάνει ανάπλαση σε μεγαλύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα πήρε παράταση από 24/9/18 σε 31/10/18 και παρόλο που είμαστε έτοιμοι, μας δίνετε η ευκαιρία για βελτίωση λεπτομερειών.

-Αναπτύσσεται παραφιλολογία, για το θέμα αυτό… Πως σκέπτεστε να την αντιμετωπίσετε;

Το τελευταίο 20ημερο για να αντιμετωπίσω την παραφιλολογία επισκέφτηκα προσωπικά πάνω από 250 επιχειρήσεις ,μίλησα με τους επιχειρηματίες  αλλά και με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων του ενημέρωσα και τους έλυσα κάθε απορία  και έτσι αυτή την στιγμή έχουμε το αποτέλεσμα συμμετοχής που σας ανέφερα πιο πάνω. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά και από την αποδοχή της προσπάθειας μας. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με κάθε τρόπο αλλά και να καταγγέλλουμε αυτούς που παραπληροφορούν, για τις ενέργειες που κάνουμε,  για δικά τους συμφέροντα.

-Γενικά, για τον εμπορικό κόσμο της Άρτας, ποιό μήνυμα, έχετε να στείλετε;

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες δείχνουν πως είμαστε εδώ σαν συνδικαλιστικό όργανο για να προστατεύουμε τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη τους. Τους υπερασπιζόμαστε σε επιτροπές ενοικίων, εφορίας ,ασφαλιστικών ταμείων, τμήμα εμπορίου. Για όποιο πρόβλημα έχουν να απευθύνονται στον σύλλογο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία έχει δυναμική και μπορεί να σταθεί δίπλα τους βοηθώντας τους σε οποιαδήποτε δυσκολία.

 Σύλλογος με συμμετοχή των μελών του είναι σύλλογος δυνατός

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

To Top