ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς υπογραφές στα τηλεοπτικά δεν συναινεί η Δόξα ΔράμαςΗ Δόξα Δράμας πρότεινε σύγκλιση έκτακτου ΔΣ της SL2 για την κλήρωση του πρωταθλήματος και την ημερομηνία έναρξης του.Κύπελλο Ελλάδας: Σε... δόσεις τα παιχνίδια της Α΄ φάσηςΑρχίζει η... δράση στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στις 24, 25 και 28 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν αναμετρήσεις για την Α΄ φάση της διοργάνωσης.Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Λαμία (photo)Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τον Γιώργο Δώνη να κάνει γνωστή την αποστολή των «πράσινων».ΠΑΟΚ: Τέλος και επίσημα ο ΧρυσικόπουλοςΌπως ήταν γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης, ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν θα συνέχιζε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.Παντελίδης: «Κάθε πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις»Οι δηλώσεις του Σάββα Παντελίδη για την πρεμιέρα του Άρη με τον ΟΦΗ.
  • Χωρίς υπογραφές στα τηλεοπτικά δεν συναινεί η Δόξα ΔράμαςΗ Δόξα Δράμας πρότεινε σύγκλιση έκτακτου ΔΣ της SL2 για την κλήρωση του πρωταθλήματος και την ημερομηνία έναρξης του.
  • Κύπελλο Ελλάδας: Σε... δόσεις τα παιχνίδια της Α΄ φάσηςΑρχίζει η... δράση στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στις 24, 25 και 28 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν αναμετρήσεις για την Α΄ φάση της διοργάνωσης.
  • Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Λαμία (photo)Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τον Γιώργο Δώνη να κάνει γνωστή την αποστολή των «πράσινων».
  • ΠΑΟΚ: Τέλος και επίσημα ο ΧρυσικόπουλοςΌπως ήταν γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης, ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν θα συνέχιζε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.
  • Παντελίδης: «Κάθε πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις»Οι δηλώσεις του Σάββα Παντελίδη για την πρεμιέρα του Άρη με τον ΟΦΗ.
  • Μαρτίνς: «Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα»Το σύνθημα προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάει για το Πρωτάθλημα έδωσε ο τεχνικός του συλλόγου Πέδρο Μαρτίνς.
  • Κούγιας: «Θα φιλοξενούμε όλους τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων»Ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του ανέφερε πως σε όλα τα εντός έδρας ματς της ΑΕΛ θα υπάρχει θύρα και για τους φιλοξενούμενους οπαδούς.
  • ΑΕΚ: Πολλά… σύννεφα για Καρντόσο και φήμες για τον επόμενοΗ νέα τρισάθλια εμφάνιση που έκανε η ΑΕΚ στο Europa League έχει φέρει αρκετή δυσαρέσκεια στους φιλάθλους της Ένωσης, και όχι μόνο, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να συγκεντρώνει τα… πυρά.

 

 

 

 

 

 

Τα δεδομένα για τις κενές θέσεις στη Football League

από vagelis kond
Τα δεδομένα για τις κενές θέσεις στη Football League

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ αποφασίζει για την ερμηνεία του ΚΑΠ και δίνει λύση για τα δύο κενά εισιτήρια που προέκυψαν στην Football League.

Ζήτημα ερμηνείας στον ΚΑΠ για τα δύο εισιτήρια που έμειναν κενά και αναζητούν κάτοχο, μετά την απόσυρση του Ηρακλή και το Κρόνου Αργυράδων, προκύπτει για να συμπληρωθούν οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Football League.

Τέσσερις ομάδες της Γ' Εθνικής διεκδικούν δύο θέσεις και για το θέμα έχει ζητηθεί η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιοι εκ των Καλαμάτας, Νίκη Βόλου, Νέστου Χρυσούπολης και Αιολικού θα προβιβαστούν.

Η επιτροπή της Γ' Εθνικής δεν πήρε θέση λόγω.... ασάφειας, παρέπέμψε την υπόθεση στο νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας και αναμένεται η ετυμηγορία στην αυγή της εβδομάδας. Κάθε πρόβλεψη θα θεωρηθεί παρακινδυνευμένη ωστόσο το Onsports θα σας παραθέσει απλώς τα γεγονότα βάσει ΚΑΠ.

Το αρ. 20 παρα 16 του ΚΑΠ αναφέρει:

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία
βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του
πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των
διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:
α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις
ομάδες του ομίλου τους
β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του
ομίλου τους.
γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις
ομάδες του ομίλου τους.
δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες
με τις ομάδες του ομίλου τους.
ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων,
(ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων
αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο
όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της
κατάταξης του ομίλου.
στ) Κλήρωση».

Το κομμάτι αυτό αφορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε σε ομίλους. Σύμφωνα με αυτό Nίκη Βόλου και Νέστος Χρυσούπολης έχουν δικαιώμα ανόδου με 69β. και 65β. αντίστοιχα.

Η αντίδραση της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα που στην περσινή βαθμολογία συγκέντρωσε 63β. επικαλείται ωστόσο αυτό το άρθρο 20 παρ. 2 τονίζοντας πως οι αγώνες κατάταξης αποτελούν ξεχωριστό πρωτάθλημα με δική τους βαθμολογία. Με βάση το άρθρο αυτό μπαίνει στο κόλπο και ο Αιολικός καθώς αυτές οι δύο ομάδες είχαν καλύτερη βαθμολογία στα... μπαράζ. Συγκεκριμένα: Καλαμάτα 3, Αιολικός 1, Νέστος Χρυσούπολης 1, Νίκη Βόλου 0.

Ο ΚΑΠ για τις θέσεις που καλύπτονται

Αρχικα να τονίσουμε ότι υπάρχει ενα αρθρο στον ΚΑΠ για τη δηλωση συμμετοχής το οποίο αναφέρει πως καλύπτονται τα κενά στη Β' Εθνική από τη Γ' Εθνική.

«Αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες
να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή ομοίως δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, εφόσον αυτή απαιτείται για τον
προβιβασμό τους τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των
προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους
κανόνες».

Η επικύρωση

Σε συνέχεια της αντίδρασης της Καλαμάτας, αν παρατηρήσει κανείς το το άρθρο 20 παρ. 2 τότε θα διαπιστώσει πως αφορά στην επικύρωση της βαθμολογίας και όχι στους προβιβασμους/υποβιβασμούς.

Η διαφορά στην ερμηνεία

Εντός της επιστολής που απέστειλε η επίσημη Καλαμάτα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ αναφέρεται με βάση το άρθρο 20 παρ. 2 πως «στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, επικύρωση της τελικής βαθμολογίας και στην συνέχεια αυτή που μετράει για την άνοδο των ομάδων στην παραπάνω κατηγορία είναι η βαθμολογία των αγώνων μπαράζ και σ´αυτή έχουμε την εξής κατάταξη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3 βαθμοί

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 1 βαθμός

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1 βαθμός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0 βαθμοί».

Στην ουσία της υπόθεσης και σε απλά ελληνικά, τα μπαράζ τα οποία έγιναν την περασμένη σεζόν δεν ήταν σε ομίλους, αλλά διπλοί αγώνες ανόδου. Παράλληλα και σε ό,τι αφορά τις... ερμηνείες Καλαμάτα, Νίκη Βόλου και Νέστος ήταν σε όμιλο με 26 αγωνιστικές, ενώ ο Αιολικός με 22.

Επίσης, μόλις ξεκαθαριστεί από την ΕΠΟ ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για την FL θα τους δοθεί παράταση για την σύσταση ΠΑΕ αλλά και για το μεταγραφικό σχεδιασμό τους.