• Επιστροφή Νταλάκα στην ΑναγέννησηΗ Αναγέννηση Άρτας ανακοίνωσε την επιστροφή του Γιώργου Νταλάκα.
  • ΠΑΣ Γιάννινα: Ενίσχυση με ΡάντοβατςΣτην απόκτηση του νεαρού μέσου προχώρησαν οι Γιαννιώτες.
  • Αστέρας Τρίπολης: Ανακοίνωσε ΚαπίγιαΟ Αστέρας Τρίπολης απέκτησε και τον Ένεκο Καπίγια.
  • Στον Παναθηναϊκό ο ΚολοβόςΣε προφορική συμφωνία με τον Δημήτρη Κολοβό έφτασε ο Παναθηναϊκός και θα αποκτήσει τον διεθνή μεσοεπιθετικό.
  • Καλύτερος νέος παίκτης ο Ζώης ΚαράμπελαςΟ γκαρντ του Περιστερίου, Ζώης Καράμπελας, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος για την περασμένη σεζόν.
  • Το νέο ΔΣ της ΑΕ ΜεσολογγίουΈπειτα από πέντε χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα, η ΑΕ Μεσολογγίου επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα πλέον κοσμεί με την παρουσία της τη φετινή Γ’ Εθνική.
  • Με μεγάλη επιτυχία το 2nd Vidra’s TrailΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου ο Δεύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο μονοπάτι της βίδρας- 2nd Vidra’s Trail.
  • Το απίστευτο μπλουζάκι των Μπακς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με μήνυμα στα ελληνικά!Μια ακόμα απίστευτη κίνηση από την... ΚΑΕ Ελαφιακός, που κυκλοφόρησε t-shirt με ελληνικό λογότυπο του «Fear the Deer».

 

 

 

 

 

 

Ιταλική κουζίνα στο κέντρο της πόλης...

από epithesi artas
Ιταλική κουζίνα στο κέντρο της πόλης...

Ο ιταλός μάγειρας Ρομπέρτο μαγειρεύει όλα τα είδη που προβλέπει η ιταλική κουζίνα και με τον καθαρά ιταλικό τρόπο, αλλά και με βάση τις απαιτήσεις των ελλήνων, που οι ίδιοι επιλέγουν

Ο Ρομπέρτο, είναι ο χαρακτηριστικός τύπος ιταλού μάγειρα, που μέσα στον ζωτικό χώρο δράσης του, την κουζίνα θυμίζει... ζογκλέρ, που μπορεί να κάνει τα πάντα. Και όχι μόνο αυτό, να κάνει τα πάντα με την απόλυτη επιτυχία.

Ο ιταλός σεφ, εργάζεται αυτόν τον καιρό στη κουζίνα του CAPITAL της κεντρικής πλατείας της πόλης, όπου έχει δημιουργηθεί ένα ιταλικό εστιατόριο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, απ' τα ξακουστά ανάλογα των Αθηνών και των άλλων μεγάλων πόλεων. Ιταλική κουζίνα, ΜΟΝΟ με ιταλικά προϊόντα, την ποιότητα των οποίων εγγυάται ο σεφ Ρομπέρτο, τα οποία γνωρίζει τόσο καλά όσο τα δάχτυλα του χεριού του, μιας και στην δουλειά του, μ' αυτά κινείται καθημερινά...

Ο Ρομπέρτο, κατάγεται απ' το Μιλάνο και έχει εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια της ιταλικής μεγαλούπολης, μέχρι να τον κατακτήσει η Ελλάδα και πιό συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά κλπ), όπου αρχικά εργαζόταν για την τουριστική σεζόν, αλλά απ' το 2010 και μετά αποφάσισε να μένει μόνιμα στην περιοχή. Εργάστηκε σε μεγάλα εστιατόρια των παραπάνω νησιών, αλλά και των Ιωαννίνων, απ' όπου τον έκανε.. μεταγραφή το CAPITAL, για να δημιουργήσει την δική του κουζίνα, η οποία προσφέρεται για τους πάντες, μέσα στον μοναδικό χώρο που έχει δημιουργήσει. Βρίσκεται στην Άρτα, έναν μήνα περίπου και ο καθένας και καθεμιά που θ' αποφασίσουν να φάνε εκεί, στην συνέχεια δεν το διαπραγματεύονται. Το φαγητό στο CAPITAL, γίνεται η μόνιμη, καλή τους, συνήθεια. Και παρατηρείς σ' έναν ωραίο χώρο, οι θαμώνες ν' απολαμβάνουν και το καλό ιταλικό φαγητό... Εικόνες που βλέπαμε στα μεγάλα cafe - restaurant των μεγάλων πόλεων.

Αυτή ακριβώς η εικόνα, ήταν και η αφορμή για να βρεθεί η "Γ" στην κουζίνα του CAPITAL και να συνομιλήσει με τον ιταλό μάγειρα, για το πως βρέθηκε στην Άρτα και το τι ακριβώς κάνει...

Μας εξηγεί ότι μαγειρεύει όλα τα είδη που προβλέπει η ιταλική κουζίνα και με τον καθαρά ιταλικό τρόπο, αλλά και με βάση τις απαιτήσεις των ελλήνων, που οι ίδιοι επιλέγουν. Ο ίδιος μας λέει πως χρησιμοποιεί αποκλειστικά ιταλικά προϊόντα, χωρίς τα οποία δεν μπορείς να μιλήσεις για ιταλική κουζίνα. Γνωστό είναι πως στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν προϊόντα, που μοιάζουν με τα ιταλικά, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να φτάσουν στο αυθεντικό αποτέλεσμα, το οποίο όσοι απολαμβάνουν στο CAPITAL, δεν το αλλάζουν με τίποτα. Η ποικιλία της πίτσας που φτιάχνει ο Ρομπέρτο, είναι πολύ μεγάλη και ο καθένας μπορεί να την απολαύσει όλες τις ώρες της ημέρας και φυσικά το βράδυ. Όσο για τις μακαρονάδες, η ποικιλία είναι επίσης τεράστια... Ότι μπορεί να φανταστεί κανένας.

Είναι και ιδιαίτερη χρήσιμη, η νέα υπηρεσία που προσφέρει το CAPITAL, στους θαμώνες του. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει μαζί με το ποτό του, ένα πολύ καλό πιάτο, συνοδευόμενο μ' ένα πολύ καλό κρασί. Ας σημειωθεί πως το CAPITAL, διαθέτει και πλούσια κάβα κρασιών, με τις καλύτερες ετικέτες της χώρας μας, σε πολύ καλές τιμές.

Ήδη έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια στην πόλη μας, αν και η κουζίνα του CAPITAL, είναι σχετικά νέα και κάθε νέα και πρωτοποριακή απόπειρα, απαιτεί τον χρόνο της, για να καθιερωθεί...

Τι ίδιο πιστεύουν και οι υπεύθυνοι του CAPITAL, οι οποίοι προχώρησαν στην δημιουργία κουζίνας, στο κέντρο της πόλης και για τον λόγο πως η πόλη δεν διαθέτει κάτι ανάλογο στο κέντρο της και το κενό αυτό έπρεπε να καλυφθεί και για τον λόγο ότι οι ίδιοι πάντα επιχειρούν και τα καταφέρνουν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, στους πάρα πολλούς συμπολίτες και επισκέπτες, που επιλέγουν, για κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας, το CAPITAL, για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή να κάνουν εκεί τον επαγγελματικό τους ραντεβού.