ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυτή είναι η νέα απάτη σεξουαλικής εκβίασης που «χτυπά» και την Ελλάδα – Το mail που μπορεί να λάβετεΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για μία νέα ηλεκτρονική απάτη, διεθνώς γνωστή ως σεξουαλική εκβίαση «sextortion scam».Και δεύτερη ανακοίνωση ο Ολυμπιακός! Δικός του και ο ΜπρούνοΜετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Σουντανί, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε επίσημη τη συνεργασία της και με τον Μπρούνο.Τότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super LeagueΔιαβάστε πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο Πρωτάθλημα της Super League.Λεβαδειακός: Άλλα δυο ονόματα στη λίστα προπονητώνΣτη μακριά λίστα με ονόματα προπονητών που έχουν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού, προστέθηκαν άλλοι δυο.Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο 15ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 2ο Koronisia Sprint TriathlonΜέχρι και τις 12 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής.
  • Αυτή είναι η νέα απάτη σεξουαλικής εκβίασης που «χτυπά» και την Ελλάδα – Το mail που μπορεί να λάβετεΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για μία νέα ηλεκτρονική απάτη, διεθνώς γνωστή ως σεξουαλική εκβίαση «sextortion scam».
  • Και δεύτερη ανακοίνωση ο Ολυμπιακός! Δικός του και ο ΜπρούνοΜετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Σουντανί, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε επίσημη τη συνεργασία της και με τον Μπρούνο.
  • Τότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super LeagueΔιαβάστε πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο Πρωτάθλημα της Super League.
  • Λεβαδειακός: Άλλα δυο ονόματα στη λίστα προπονητώνΣτη μακριά λίστα με ονόματα προπονητών που έχουν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού, προστέθηκαν άλλοι δυο.
  • Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο 15ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 2ο Koronisia Sprint TriathlonΜέχρι και τις 12 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής.
  • Ένας αντί δύο οι «μικροί»Νέες εξελίξεις στο θέμα της συμμετοχής νεαρών παικτών στην 11άδα των ομάδων της Γ΄Εθνικής.
  • Επικεφαλής ομίλου στους Μεσογειακούς η Εθνική Beach Handball γυναικώνΗ παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική ομάδα beach handball γυναικών της Ελλάδας, τέθηκε επικεφαλής του ομίλου του τουρνουά των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα γίνουν στη Πάτρα.
  • Θα αναβαθμισθεί ο ημικόμβος Κομποτίου στην ΙόνιαΠροσθήκη κλάδου εξόδου από Ιωάννινα προς Μενίδι.

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος εποχής για το ΤΕΙ Άρτας- Πλέον θα ονομάζεται Πανεπιστήμιο

Τελευταία ενημέρωση από vagelis kond
Τέλος εποχής για το ΤΕΙ Άρτας- Πλέον θα ονομάζεται Πανεπιστήμιο

Υπάρχει τελικά φοιτητική ζωή στην πόλη της Άρτας ή όχι;

Η απάντηση είναι ότι υπάρχει και μάλιστα είναι αρκετά ενεργή. Μιλώντας με διάφορους φοιτητές είναι πολύ εύκολο να μπεις στο κλίμα της φοιτητικής ζωής και να καταλάβεις τι τους προβληματίζει και τι τους αρέσει σε αυτή την πόλη.

Το ΤΕΙ Άρτας συγχωνεύτηκε από τον Οκτώβριο του 2018 με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι φοιτητές πλέον έχουν την δυνατότητα να πάρουν πτυχίο από Πανεπιστήμιο. Αυτό το γεγονός έχει χαροποιήσει τους φοιτητές ιδιαίτερα και  δηλώνουν ότι είναι μια κίνηση που την περίμεναν καιρό κι επιτέλους ήρθε.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που μπήκαν μέχρι και το 2018 στο πρώην ΤΕΙ Άρτας θα πάρουν πτυχίο ΤΕΙ. Μπορούν αν θέλουν να εξεταστούν σε κάποια παραπάνω μαθήματα και να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου όπως θα συμβαίνει με τους υπόλοιπους φοιτητές οι όποιοι θα εισαχθούν από το 2019.

Η φοιτητική ζωή στην Άρτα αρχίζει σιγά, σιγά και παίρνει άλλη μορφή μετά από αυτή την αλλαγή η οποία ήταν αναμενόμενη. Ο Θανάσης Κουτσούνης είναι σπουδαστής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και λέει με ενθουσιασμό: «Εννοείται ότι θα συνεχίσω τα μαθήματα για να πάρω πτυχίο Πανεπιστημίου». Το ίδιο υποστηρίζουν και οι περισσότεροι φοιτητές. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που θα συνεχίσει να υπάρχει φοιτητική ζωή στην Άρτα.

Γενικότερα όσο αφορά τα μαθήματα και τους καθηγητές του πρώην ΤΕΙ ΆΡΤΑΣ σε όλα τα τμήματα γίνεται σωστή διδασκαλία από τους καθηγητές οι οποίοι πολλές φορές γίνονται και πρότυπα για τους μαθητές τους. Χαρακτηριστική είναι η κουβέντα του Χρήστου Σγούρου, ο οποίος είναι φοιτητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και λέει «εγώ προσωπικά έχω σαν πρότυπα κάποιους καθηγητές μου». Το γεγονός αυτό κάνει τους περισσότερους φοιτητές να αγαπούν το μάθημα και να μην απέχουν από αυτό. Φυσικά εκτός από το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής σε όλα τα εκπαιδευτικά τμήματα γίνεται σωστή διδασκαλία και οι φοιτητές είναι ευχαριστημένοι με τα μαθήματα και τους καθηγητές τους. Η Ράνια Στασινού, φοιτήτρια του τμήματος πληροφορικής υποστηρίζει με τα λεγόμενα της ότι «οι καθηγητές είναι κοντά στους μαθητές και αυτός είναι και ο λόγος που η σχολή μας έχει προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον».

Όσο αφορά την διασκέδαση των φοιτητών εκεί υπάρχουν τα λεγόμενα «στέκια» στα οποία μαζεύονται με τις παρέες τους και διασκεδάζουν. Οι περισσότεροι δεν πηγαίνουν στα κοινά μαγαζιά που θα πάνε οι ντόπιοι και κάποιας ηλικίας, εννοείται...

 Αυτό οφείλεται είτε στο γεγονός ότι ψάχνουν τις εκπτώσεις που γίνονται στον καφέ σε ορισμένες καφετέριες, είτε στο ότι προτιμούν έναν άλλο τρόπο διασκέδασης πιο εναλλακτικό. Ακόμη, δεν είναι λίγες εκείνες οι παρέες οι οποίες μαζεύονται σε σπίτια και αποφεύγουν την έξοδο για οικονομικούς λόγους. Δυστυχώς τα οικονομικά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα των φοιτητών γενικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τους φοιτητές της Άρτας.

 

Μαρία Γιαννάκου