ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πόσα χιλιόμετρα τρέχει ένας διαιτητής σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου;Για να μπορεί ένας διαιτητής να παίρνει τις πιο σωστές αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να βρίσκεται το λιγότερο σε απόσταση 20 μέτρων από την μπάλα.Παρελθόν ο Αλεξίου από τα Σερβιανά, ανανέωσε ο ΜουζακίτηςΠαρελθόν έπειτα από δυο αγωνιστικές περιόδους αποτελεί από τον Θρίαμβο Σερβιανών ο Βάϊος Αλεξίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα ο Νίκος Μουζακίτης.Οριστικό: Δώνης τριετίας στον ΠαναθηναϊκόΟ Γιώργος Δώνης θα είναι οριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού καθώς συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.Απόλλων Π.: Ζητά μη επικύρωση της βαθμολογίαςΤη μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Football League για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ζητά ο Απόλλων Πόντου.Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Δόξα ΚρανούλαςΜετά την επιτυχημένη χρονιά που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η διοίκηση της ομάδας αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
  • Πόσα χιλιόμετρα τρέχει ένας διαιτητής σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου;Για να μπορεί ένας διαιτητής να παίρνει τις πιο σωστές αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να βρίσκεται το λιγότερο σε απόσταση 20 μέτρων από την μπάλα.
  • Παρελθόν ο Αλεξίου από τα Σερβιανά, ανανέωσε ο ΜουζακίτηςΠαρελθόν έπειτα από δυο αγωνιστικές περιόδους αποτελεί από τον Θρίαμβο Σερβιανών ο Βάϊος Αλεξίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα ο Νίκος Μουζακίτης.
  • Οριστικό: Δώνης τριετίας στον ΠαναθηναϊκόΟ Γιώργος Δώνης θα είναι οριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού καθώς συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.
  • Απόλλων Π.: Ζητά μη επικύρωση της βαθμολογίαςΤη μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Football League για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ζητά ο Απόλλων Πόντου.
  • Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Δόξα ΚρανούλαςΜετά την επιτυχημένη χρονιά που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η διοίκηση της ομάδας αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
  • Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία 1-0Η Ουρουγουάη σε ένα κακό ματς νίκησε με 1-0 την Σαουδική Αραβία και «κλείδωσε» την πρόκριση της.
  • Και ξένοι για δοκιμήΤουλάχιστον 20 παίκτες δήλωσαν συμμετοχή για τα δοκιμαστικά στον Καραϊσκάκη.
  • g.s.artavolley:Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Παμπαίδες  και μάλιστα αήττητοι! Και αν στο πρωτάθλημα είχαν επικρατήσει δύο φορές του Α.Ο. Πρέβεζας με 3-2 σετ, σήμερα η εμφάνισή ήταν ονειρική και μην αφήνοντας κανένα ίχνος αντίστασης κερδίσε 3-0 με όλους τους αθλητές να δικαιούνται τον τίτλο του κορυφαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ»

από vagelis kond
ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ»

Η απόφαση του ΚΑΣ έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν αποτελεί μια αμετάκλητη απόφαση! Άλλες πόλεις έχουν ξενοδοχεία μέσα στο κάστρο τους, η Άρτα πάλι θα αντιμετωπιστεί ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης;

Νέα διάσταση στο θέμα της επαναλειτουργίας του πρώην «Ξενία», δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Παπάζογλου, ο οποίος σεβόμενος τη λαϊκή βούληση της Αρτινής κοινωνίας, δεν προτίθεται να συμβιβαστεί με την απόφαση του ΚΑΣ, η οποία βάζει φρένο στα σχέδια για την επαναλειτουργία του πρώην «Ξενία» ως ξενοδοχείο.
Στο πλευρό του φαίνεται να τάσσεται η τοπική κοινωνία, η οποία δεν μοιάζει έτοιμη, μετά από προσπάθειες τόσων πολλών χρόνων, να παραδώσει τα όπλα και να δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι την απόφαση του ΚΑΣ.
«Η Αρτινή κοινωνία ζητάει εδώ και χρόνια την επαναλειτουργία του πρώην «Ξενία» ως ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο της Άρτας, και οι προσπάθειες όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών είχαν ως μοναδικό στόχο αυτόν, αλλιώς θα είχαμε ως τοπική κοινωνία συμβιβαστεί εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνοντας μια καφετέρια και ένα πολιτιστικό χώρο. Αυτό είναι το ιδανικό για την πόλη μας και γι’ αυτό κάναμε υπομονή τόσα χρόνια; Όχι! Κάναμε υπομονή, περιμένοντας ότι κάποια στιγμή η Άρτα θα αναβιώσει την παλιά της αίγλη μέσα στο Κάστρο, με το ξενοδοχείο -που εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε- να δεσπόζει στο χώρο και να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. 
Και τώρα, μετά από τις πολύχρονες αυτές προσπάθειες, απλά συμβιβαζόμαστε με μια καφετέρια και ένα πολιτιστικό «πολυχώρο», που θα περιλαμβάνει μια δόση από μουσείο, βιβλιοθήκη, εκθέσεις, οπτικοακουστικά μέσα και γενικά «μία απ’ όλα»;Πρέπει, κατ’ αρχάς, να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού έχει καθαρά ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που σημαίνει ότι την τελική απόφαση την έχει πάντα ο Υπουργός Πολιτισμού. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΑΣ στο διαδίκτυο, αναφέρονται τα εξής: Η ιστορική εξέλιξη του θεσμού παρακολουθεί την ιστορία του Ελληνικού Κράτους και διαμορφώνεται από αυτήν. Κατά συνέπεια η σύνθεση, οι αρμοδιότητες και η λειτουργία του, έχουν υποστεί μεταβολές, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις εκάστοτε πολιτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές συνθήκες, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στη μεταβολή των πρακτικών της προστασίας και στη διαφοροποίηση των αντιλήψεων για την πολιτιστική κληρονομιά και των θέσεων στο θέμα της προστασίας της ανάδειξης και της διαχείρισης του μνημειακού πλούτου. 
Με άλλα λόγια, οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν είναι αμετάκλητες, ενώ δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να αλλάζει η κυβέρνηση, να αλλάζει και μια απόφαση του ΚΑΣ. Και επειδή οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν την αλήθεια αυτή, καθώς και το γνωμοδοτικό ρόλο του ΚΑΣ, όταν οι ίδιοι δεν συμφωνούν με την απόφαση του ΚΑΣ, απευθύνονται στον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού της εκάστοτε κυβέρνησης και στέλνουν αίτημα προς αυτόν, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης του ΚΑΣ, προσκομίζοντας επιπλέον στοιχεία και μεταφέροντας στην κυβέρνηση τη λαϊκή βούληση. Αλλά ακόμη κι αν τότε δεν αλλάξει η απόφαση, δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο η αρνητική απόφαση ενός Υπουργού Πολιτισμού να μετατραπεί σε θετική από τον Υπουργό Πολιτισμού της επόμενης κυβέρνησης.Προς τι λοιπόν η βιασύνη ορισμένων φορέων; Δαπανήσαμε τόσα χρόνια προσπαθειών για να συμβιβαστούμε τώρα; Μήπως βιάζονται κάποιοι φορείς να λειτουργήσει το πρώην «Ξενία» με οποιαδήποτε μορφή, μόνο και μόνο για να συνδέσουν το όνομά τους με την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος; 
Διότι, δεν επιτρέπεται σε καμία απολύτως περίπτωση, οι φορείς που ο λαός τους έχει εκλέξει για να λειτουργούν με βάση τα συμφέροντά του και μόνο, να δρουν ενάντια στη λαϊκή βούληση, εν προκειμένω, τη βούληση των Αρτινών πολιτών! Αν όμως, αυτό είναι το ζητούμενό τους, τότε θα πρέπει οι ίδιοι να έχουν το θάρρος να μιλούν για ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ στη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι για ΝΙΚΗ, διότι δεν αποτελεί νίκη να αγνοείς τη λαϊκή βούληση και μάλιστα να πανηγυρίζεις για την επιτυχία σου, ενώ στην ουσία, δεν έκανες τίποτα περισσότερο παρά να πάρεις ό,τι σου έδωσαν!Εγώ δεν συμβιβάζομαι με την απόφαση του ΚΑΣ, δηλώνω κάθετα αντίθετος, και μάλιστα, απορώ πώς κάποιοι συμβιβάστηκαν, ενώ άλλες πόλεις, άλλοι δήμοι γνωρίζουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη έχοντας ξενοδοχεία μέσα στα κάστρα τους! Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, η Μονεμβασιά και η Ρόδος. 
Μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία και άπειρα καταστήματα. Ξέρετε σε τι διαφέρει το Κάστρο της Μονεμβασιάς και της Ρόδου από το δικό μας; Στο γεγονός, ότι εκεί το ΚΑΣ έδωσε άδειες για να αποτελεί το Κάστρο ένα «ζωντανό οργανισμό», με ξενοδοχεία, σπίτια, καταστήματα κ.α., ενώ η Άρτα μένει πάλι στην αφάνεια ως η φτωχή συγγενής των Ιωαννίνων, η φτωχή επαρχεία της Ηπείρου. Μήπως λοιπόν, δεν γίνονται σωστοί χειρισμοί; Μήπως, αν τελικά είχαμε ξανά το ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο, θα αναβαθμιζόμασταν ως περιοχή και σε κάποιους δεν αρέσει αυτό; Να τονίσω ότι το ΚΑΣ στην απόφασή του για τη χρήση του πρώην «Ξενία», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η λειτουργία ιδιωτικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης εντός του κάστρου δεν συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα του μνημείου καθώς και τον ιστορικό-πολιτιστικό χαρακτήρα του. 
Και ρωτώ: στη Μονεμβασιά και στη Ρόδο, πώς συνάδει η λειτουργία τόσων ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσα στο κάστρο; Να επισημάνω ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα ο ίδιος με το Δήμο Μονεμβασίας, ενημερώθηκα από τους αρμοδίους ότι και στις δικές τους περιπτώσεις το ΚΑΣ πολλές φορές γνωμοδοτούσε αρνητικά στην αρχή, και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, κατάφερναν να αλλάζουν το αποτέλεσμα. Θέλοντας να αντικρούσω την απόφαση του ΚΑΣ, θα επισημάνω ότι τα νεόκτιστα ξενοδοχεία μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς έχουν δημιουργηθεί με απόλυτο σεβασμό στον αρχαιολογικό χαρακτήρα του κάστρου και για το λόγο αυτό, έχουν και τεράστια ζήτηση από τους επισκέπτες. 
Χαρακτηριστικά, στην επίσημη ιστοσελίδα ενός από αυτά, αναφέρονται τα εξής «Το πετρόκτιστο ξενοδοχείο μας έχει κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στο ιστορικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του Κάστρου, διατηρήθηκαν όλα τα αρχαιολογικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της κατασκευής κ.α.». Και ρωτώ λοιπόν, γιατί άλλοι δήμοι πέτυχαν τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ενώ ο δήμος Αρταίων όχι; Μήπως η Άρτα δεν είναι ικανή να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο κόσμημα για την περιοχή μας, που συνάμα να συνάδει με την αρχιτεκτονική του χώρου; Ή μήπως, για ακόμα μια φορά, κάποιοι θέλουν και όπως φαίνεται, τα καταφέρνουν, να κρατήσουν την Άρτα στην αφάνεια;
Το ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας στον τουριστικό χάρτη. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε, απλά να κάνουμε λίγη υπομονή και οι αρμόδιοι φορείς να σεβαστούν τη βούληση των Αρτινών που ζητούν επανειλημμένα εδώ και πολλά χρόνια, να λειτουργήσει ξανά το ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο για να αναβαθμιστεί τουριστικά η περιοχή μας και να γνωρίσει άνθιση η οικονομία μας. Άλλες περιοχές τα κατάφεραν και με απόφαση του ΚΑΣ έχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις μέσα στο κάστρο τους, η Άρτα πάλι θα αντιμετωπιστεί ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης; Εξάλλου δεν υπάρχει δεν γίνεται...μόνο γίνεται...! Άλλες περιοχές τα κατάφεραν, εμείς γιατί όχι;»