ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ. Αισιόδοξα τα μηνύματα…Αισιοδοξία επικρατεί σους ανθρώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, μετά την συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας και αναμένεται η απόφαση, για να γυρίσει και τυπικά σελίδα.Ούλμ-Προμηθέας 67-70Τη δεύτερη νίκη του στο EuroCup πανηγύρισε ο Προμηθέας Πατρών, ο οποίος μετράει πλέον δύο «διπλά» σε ισάριθμες εκτός έδρας αποστολές.Super League 2: Κάτι ψήνεται για την επανέναρξηΗ κίνηση της ΕΡΤ που ίσως αλλάξει τα δεδομένα και το κρίσιμο ΔΣ στο οποίο θα ξεκαθαριστεί το μέλλον της SL2.Στην Καβάλα ο Σύλλογος Πυγμαχίας-Τλασίμαχος ο Αμβρακιώτης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων-ΠαμπαίδωνΣτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων - Παμπαίδων, που διεξάγεται στην Καβάλα από 17/10 έως 20/10, συμμετέχει η ομάδα του Συλλόγου με τους αθλητές Οδυσσέα Παπαδημητρίου και Στέφανο Οικονόμου.Κλήσεις σε απολογίαΣτο σκαμνί 11 ΠΑΕ της Super League 2 και τρεις ομάδες της Football League.
 • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ. Αισιόδοξα τα μηνύματα…Αισιοδοξία επικρατεί σους ανθρώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, μετά την συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας και αναμένεται η απόφαση, για να γυρίσει και τυπικά σελίδα.
 • Ούλμ-Προμηθέας 67-70Τη δεύτερη νίκη του στο EuroCup πανηγύρισε ο Προμηθέας Πατρών, ο οποίος μετράει πλέον δύο «διπλά» σε ισάριθμες εκτός έδρας αποστολές.
 • Super League 2: Κάτι ψήνεται για την επανέναρξηΗ κίνηση της ΕΡΤ που ίσως αλλάξει τα δεδομένα και το κρίσιμο ΔΣ στο οποίο θα ξεκαθαριστεί το μέλλον της SL2.
 • Στην Καβάλα ο Σύλλογος Πυγμαχίας-Τλασίμαχος ο Αμβρακιώτης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων-ΠαμπαίδωνΣτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων - Παμπαίδων, που διεξάγεται στην Καβάλα από 17/10 έως 20/10, συμμετέχει η ομάδα του Συλλόγου με τους αθλητές Οδυσσέα Παπαδημητρίου και Στέφανο Οικονόμου.
 • Κλήσεις σε απολογίαΣτο σκαμνί 11 ΠΑΕ της Super League 2 και τρεις ομάδες της Football League.
 • ΑΕΚ – Ορτέζ 102-82Η ΑΕΚ ξέσπασε μετά την ήττα από τον Ήφαιστο, σημειώνοντας 15/30 τρίποντα κόντρα στην Ορτέζ και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο (102-82) το φετινό «ταξίδι» της στο Basketball Champions League.
 • Στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ τα έσοδα από το Αναγέννηση Άρτας – ΓΑΣ ΚιλκίςΤα έσοδα του αγώνα της Αναγέννησης Άρτας με το ΓΑΣ Κιλκίς θα κατατεθούν στον λογαριασμού του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που πρέπει να μεταβεί στη Βοστόνη για τη θεραπεία του.
 • Λεουτσάκος: Θέλουμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω, πιστεύω θα πρυτανεύσει η λογικήΓια το θολό τηλεοπτικό τοπίο στην SL2 μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, στην εκπομπή «Sportnews», του τηλεοπτικού σταθμού «Action24».

 

 

 

 

 

Αντίθετο το ΔΣ Άρτας στο κλείσιμο του Θεάτρου του Κάστρου

από vagelis kond
Αντίθετο το ΔΣ Άρτας στο κλείσιμο του Θεάτρου του Κάστρου

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Αρταίων για το θέμα της συζήτησης στο ΔΣ της αναστολής λειτουργίας του Θεάτρου του Κάστρου.

«Το έκτατο θέμα της λήψης απόφασης όσον αφορά την παύση λειτουργίας του Θεάτρου που βρίσκεται εντός του Κάστρου της Άρτας, που πρόεκυψε μετά την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας περί παύσης λειτουργίας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.

 Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφερόμενος στο θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να κάνω μια αληθινή και ουσιαστική ενημέρωση  σχετικά με το Θεατράκι του Κάστρου, ένα θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ήμερες.

Για την χρήση του Κάστρου, για εμάς υπάρχουν δύο περίοδοι λειτουργίας του, η μία  από το 1987 έως το 2015 και η δεύτερη  από το 2015 έως και σήμερα. Και αυτό γιατί τo 2015 ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και λάβαμε πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας του χώρου, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των πολιτών σεβόμενοι και τον χώρο αλλά και το κόσμο που θα επισκεπτόταν το θέατρο .

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μας ως Δημοτική Αρχή, είναι οι χώροι πολιτισμού να είναι βιώσιμοι, ασφαλείς και ενταγμένοι στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Και επίσης ως Δημοτική Αρχή, έχουμε επιλέξει να μην λαϊκίζουμε αλλά να βλέπουμε τα πραγματικά γεγονότα. Στην κατεύθυνση αυτή, αποστείλαμε αμέσως  έγγραφο στις 23/9/2019 προς την Eφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Θεάτρου του  Κάστρου».

 Η επιστολή του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, έθετε τα εξής ερωτήματα προς της Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: 

 1. Τι εργασίες προβλέπονται να γίνουν το χώρο αυτό; 
 2. Ποιο  το χρονικό διάστημα έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών; 
 3. Ποιος αποφάσισε την ένταξή του στο πρόγραμμα αυτό και πως λειτουργούσε τόσα χρόνια και τώρα δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας;
 4. Και αν όντως δεν τις πληροί γιατί δεν προβαίνουμε στις κατάλληλες ενέργειες και εργασίες ώστε, το επόμενο καλοκαίρι ο χώρος αυτός να είναι ασφαλής και λειτουργικός; 
 5. Θα μπορούσε στο χώρο αυτό με την ολοκλήρωση των εργασιών να τοποθετηθεί κερκίδα για την διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως γινόταν μέχρι τώρα; 
 6. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί αντίστοιχος χώρος που βρισκόταν τα παλιά γήπεδα τένις με την σύμφωνη γνώμη τη δική σας, του ΚΑΣ και του Υπουργείου Πολιτισμού ;

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στην επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Αρταίων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση, συντήρηση και αναστήλωση της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου, υπέβαλε ως εταίρος πρόταση σε πρόσκληση του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία, η οποία εγκρίθηκε με χρηματοδότηση για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ύψους 976.732 ευρώ που αφορά στερεωτικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης και την ανάδειξη του χώρου αυτού. Το τεύχος προμελέτης για τις εργασίες που προβλέπονται να γίνουν στο Κάστρο της Άρτας,  εστάλη προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.»

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η προμελέτη για το εν λόγω έργο εγκρίθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ουδεμία ενημέρωση υπήρξε προς τον Δήμο Αρταίων είτε  από το Υπουργείο Πολιτισμού είτε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας κατά  το στάδιο της έγκρισης αυτής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων αναφέρει ακόμη στο έγγραφό της, ότι «Το έργο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης υπογραφών των απαραίτητων συμφωνητικών, μεταξύ των Εταίρων του προγράμματος, είναι διάρκειας 24 μηνών και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. 

Η Υπηρεσία μας, προκειμένου να μην στερήσει από τους Αρτινούς και την τοπική κοινωνία τη δυνατότητα λειτουργίας ενός υπαίθριου θεάτρου, έχει προβλέψει στην εγκεκριμένη προμελέτη την απομάκρυνση των κερκίδων για την απελευθέρωση του πλατώματος, ώστε να γίνουν οι προαναφερθείσες εργασίες και τη μεταφορά του θεάτρου στο βόρειο τμήμα του κάστρου , πλησίον της βόρειας πύλης, στο χώρο όπου υπήρχαν γήπεδα τένις κατά την εποχή λειτουργίας του Ξενία. Η θέση αυτή, εκτός από ασφάλεια στο κοινό, παρέχει και κοντινό χώρο στάθμευσης, καθώς το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται στο Κάστρο από την πρόσφατα αναστηλωμένη Βόρεια Πύλη, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημοτικό χώρο παρκινγκ.

Μετά την  ολοκλήρωση του έργου και το πέρας των εργασιών, που προβλέπονται στη μελέτη,  ο χώρος της εσωτερικής ακρόπολης θα αποδοθεί και πάλι επισκέψιμος για το κοινό, έχοντας αποκτήσει νέα δυναμική και νέες δυνατότητες. 

Εάν ο Δήμος Αρταίων αποφασίσει να αιτηθεί την εκ νέου τοποθέτηση κερκίδων στην αυτή θέση, θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό αίτημα, συνοδευόμενο από την αντίστοιχη μελέτη και το ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού». 

Μετά από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, των επικεφαλείς όλων των παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων αλλά και των φορέων και των πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο του κλεισίματος του Θεάτρου του κάστρου και διευκρινίστηκε ότι αποτελεί κοινή θέση της τοπικής κοινωνίας να συνεχιστεί η λειτουργία του Θεάτρου του Κάστρου,  να μην μείνει η Άρτα χωρίς θέατρο κανένα καλοκαίρι και να γίνει ακόμη ένα θέατρο στο χώρο των πρώην γηπέδων του τένις, έτσι ώστε το Κάστρο να είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού και πάντα ανοιχτός και επισκέψιμος για το κοινό».