ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • Στον Κέιν το «Χρυσό Παπούτσι»Ο Χάρι Κέιν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.
  • Στον Μόντριτς η χρυσή μπάλα!Ο Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Μόσχα.
  • Άνοιξε η πόρτα της εξόδου για τη Δόξα ΚρανούλαςΤελικά η άπνοια που επικρατούσε στην Κρανούλα, πάει να εξελιχθεί σε θύελλα αφού ήδη έχουν αποχωρήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές (με τις πληροφορίες να λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι) και ένας παράγοντας.
  • Τα όρια ηλικίας και οι νέοι κανονισμοί των πρωταθλημάτων ΥποδομώνΝέα μορφή θα έχουν τα πρωταθλήματα υποδομής στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019 τα οποία διοργανώνουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.
  • «Καλύτερα από πέρυσι»Ο Μανώλης Στεφανάκος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Καραϊσκάκη Άρτας.
  • Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα από το Σούλι ΠαραμυθιάςΟύτε μία, ούτε δύο αλλά τρείς συνολικά μεταγραφές ανακοίνωσε το Σάββατο (15/7) το Σούλι Παραμυθιάς.
  • Προσφυγή κατά Κέρκυρας ο ΜπαλάφαςΟι Αρτυματάς, Μπαλάφας έχουν κινηθεί νομικά σε βάρος της Κέρκυρας.
  • Η επιστροφή του «Νόλε»: «Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε εμφατικά στο προσκήνιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!

από epithesi artas
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρη Τσουμάνη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, έχει βάλει σε εφαρμογή, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Τσουμάνης και αφορά στην κατασκευή σε δημοτική έκταση 407.586,43 τ.μ. αθλητικές εγκαταστάσεις, για την διεξαγωγή αγώνων, αλλά και προπονήσεων, στο άθλημα της σκοποβολής για αεροβόλα, αλλά και πυροβόλα όπλα.

Υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας, βρήκε τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος έθεσε το θέμα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την παραχώρηση της έκτασης απ’ την μια, αλλά και για την σύνταξη της οριστικής μελέτης, για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρης Τσουμάνης, προχωράει στην ίδρυση Σκοπευτικού Συλλόγου στην Άρτα και έχουν βρεθεί ήδη άτομα, με εμπειρία και αγάπη προς το άθλημα, τα οποία και θα τον στελεχώσουν και έχουν την δυνατότητα, να βοηθήσουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, μέχρι την κατασκευή του.

Ευθύς εξ αρχής ο καθένας αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για ένα έργο, που μπορεί ν’ αλλάξει την μοίρα της περιοχής, καθώς σε πλήρη λειτουργία θα έχει την δυνατότητα, να φιλοξενεί ξένες και ελληνικές αποστολές. Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό, ότι τα σκοπευτήρια, που πληρούν τις προϋποθέσεις για αγώνες, σ’ όλη την Ελλάδα, είναι πολύ λίγα. Υπάρχουν στο Σχιστό, το οποίο δυσκολεύεται να παίρνει την άδεια λειτουργίας, στην Μαλακάσα, στα Χανιά, στον Βόλο και την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσουμάνη, το σχεδιαζόμενο «Δημοτικό Σκοπευτήριο Άρτας», θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και σίγουρα πολύ πιό σύγχρονο και λειτουργικό, απ’ όλα τα προαναφερόμενα.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρης Τσουμάνης, μελέτησε τις προτεινόμενες εκτάσεις και κατέληξε σ’ αυτών των 407.586,43 τ.μ., που βρίσκεται στα όρια της Γραμμενίτσας και φτάνει εκεί, κάνοντας δεξιά στον δρόμο προς Ροδαυγή, ακριβώς στο σημείο που είναι η διασταύρωση για το Γρίμποβο. «Είναι η καλύτερη έκταση που υπάρχει και είναι δημοτική», είπε στην «Γ» ο κ. Τσουμάνης, ενώ ο ίδιος έχει ετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έγγραφα και την πρώτη μελέτη, για το έργο αυτό.

Το ευχάριστο είναι ότι έχει πάρει πολύ ζεστά το όλο θέμα και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα, θα πρέπει ν’ αναμείνουμε εξελίξεις...

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Στην εγκατάσταση αυτή θα κατασκευαστούν:

Τέσσερα γήπεδα, όπου θα μπορούν να διεξαχθούν αγωνίσματα πήλινου στόχου με λειόκανα όπλα, όπως τα Ολυμπιακά αθλήματα Skeet, Double Trap αλλά και Compak Sporting.

Ένα κλειστό γήπεδο δεκαπέντε θέσεων σκόπευσης για το ολυμπιακό αγώνισμα ‘’αεροβόλο πιστόλι σταθερού στόχου 10 μέτρων’’.

Ένα ημιυπαίθριο γήπεδο δεκαπέντε θέσεων για αεροβόλο πιστόλι, αεροβόλο τυφέκιο και τυφέκιο διαμετρήματος 22 , όλα σταθερού στόχου 50 μέτρων.

5-8 γήπεδα για πυροβόλα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής.

 

Εκτός των γηπέδων στην παραπάνω έκταση θα κατασκευαστούν:

Ένα εντευκτήριο για τα μέλη και τους επισκέπτες όπου θα διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια.

Πάρκινγκ περίπου εκατόν πενήντα θέσεων.

Τουαλέτες αθλητών και επισκεπτών.

Κερκίδες σε όλα τα στάδια.

Δύο αποθήκες υλικών.

Όλα τα γήπεδα θα είναι ολυμπιακών προδιαγραφών και προδιαγραφών που ορίζονται από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες για να μπορούν να διεξαχθούν αγώνες όλων των επιπέδων.